Отстраняване на теч от радиатор


xenum_restop_spukan_radiator_tech_bulmotorsРадиаторът във вашия автомобил е предназначен да премахва топлината, генерирана от двигателя, за да се регулира температурата и предотврати прегряването му. Блокът на двигателя и цилиндровата глава съдържат проходи, през които преминава охлаждаща течност (обикновено смес от вода и гликоли).

Охлаждащата течност се изпомпва около двигателя на колата от водната помпа и абсорбира топлината, генерирана в двигателя от процеса на горене. Когато достигне радиатора, охлаждащата течност преминава през серия от тръби, където се охлажда благодарение на вентилатора. Перките значително увеличават притока на по хладен въздух към радиатора и преноса на топлина е по-ефективен.

Защо радиаторите се пукат и започва изтичане

Лошата поддръжка е основната причина, поради която може да се стигне до изтичане на антифриз от автомобилният радиатор и да бъде предизвикано прегряване на двигателя. Ако охлаждащата течност не се проверява или сменя през посоченият период от време от производителя, охладителната система ще започне да трупа ръжда и ще се запуши. Корозията в крайна сметка ще доведе до малки дупки, които в последствие ще се развиват и увеличават. Това ще доведе до загуба на охлаждащата течност на двигателя.

Какво да правите, когато охладителната с-ма губи антифриз, но не намирате теча

Определено повечето течове са в корпуса на радиатор или в самият радиатор. Въпреки, че радиатора може да бъде един от по-евтините компоненти в двигателя на колата, може да ви струва стотици левове, за да го ремонтирате или замените. Само една опаковка от XENUM RESTOP RADIATOR, може съвсем лесно да ви спести много пари чрез фиксиране на течове на охлаждащата течност от двигателя, без да се налага замяна на частите.

Xenum Restop Radiator

Някои от каучуковите или епоксидни връзки и радиаторни маркучи също могат да се влошат с течение на времето. В този случай е задължително да бъдат заменени с нови. За по-големи дупки, като например тези, причинени от удари на камъни, за ремонт на радиатора трябва да използвате други специализирани продукти, препоръчвани от професионални моторни механици.

Искате ли да се сдобиете с една опаковка от XENUM RESTOP RADIATOR, за да спрете течовете от радиатора на колата? Посетете нашият онлайн магазин и разгледайте професионалните продукти за поддръжка на охладителна система.

[Not a valid template]


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*