Грижа и поддръжка на бензинов двигател


Грижа и поддръжка на бензинов двигател

benzin_engine

Бензиновият двигател е мотор с вътрешно горене с искрово запалване, проектиран да работи с бензин и други подобни летливи горива. В повечето бензинови двигатели, горивото и въздуха обикновено са предварително смесени преди компресията, въпреки че повечето съвременни бензинови двигатели вече използват директно впръскване на бензина в цилиндъра.

Предварителното смесване се използва при автомобили с карбуратор, но сега този процес се извършва чрез електронно контролирано впръскване на горивото, с изключение на малките двигатели, където разходите и усложненията на електрониката не оправдават добавената ефективност на двигателя.

Този процес се различава от този при дизелов двигател в метода на смесване на гориво и въздух, както и при използването на искрата на свещите, за да се извърши процеса на изгаряне. В дизеловият двигател, само въздуха се компресира и следователно нагрява, а горивото се впръсква в много горещ въздух в края на компресията като се запалва самостоятелно.

Както при дизеловият така и при бензиновият двигател по-време на изгарянето се натрупват сажди, отлагания и замърсявания в двигателя на частите като цилиндрите, клапаните и буталата. Затова превантивна поддръжка и грижа за бензиновият двигател е най-добрият начин за намаляване на риска от неочаквани повреди, осигурявайки многобройни безаварийни километри.

Всеки редовно обслужван бензинов двигател, ще ви служи вярно. Също така, по този начин, вие можете да помогне да се избегнат непланирани и често скъпи ремонти.

Съвет: Винаги използвайте високо качество моторно масло Xenum с препоръчаният вискозитет.

За превантивната поддръжка, обслужване и грижа за бензинов двигател, Xenum създаде няколко специални продукта.

1. Спрей за бензинов двигател Xenum Intake Pro Cleaner е продукт, който позволява да се увеличи силата като ефективно почиства дюзите и карбураторите от натрупване на нагар.

Запазва ламбда сондата и катализатора на автомобила. Безупречно почиства приемните пътища и клапаните, клапанните легла, сензорите и датчиците, както и горивните камери на бензиновият двигател.

Цена: 23.20лв.

2. Добавката за бензин Xenum Complex Petrol е разширена многофункционална добавка за бензиново гориво, която подобрява впръскването на горивото и общото представяне на бензиновите двигатели, почиствайки изпускателните системи.

Основните предимства тук са: Увеличаване на мощността и динамиката на двигателя, тиха работа на двигателя, подобряване надеждността на двигателя, икономия на гориво и намаляване нивото на CO2.

Цена: 23.60лв.

3. Добавката за бензиново гориво Xenum Multi Petrol, е продукт който подобрява общото представяне на бензиновия двигател и системите за третиране на отработени газове. Това е икономичен и лесен за използване продукт. Защитава горивните системи от корозия и окисляване.

Предотвратява запушването на отделните компрометирани каталитични преобразователи. Почиства и смазва инжекторите, клапаните и горивните камери. Запазва изпускателната система чиста. Предпазва горивната система от корозия. Предпазва горивото от окисление. Неутрализира водата в резервоара за гориво.

Цена: 24.10лв.


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*