Последствия от некачествени моторни масла


Последствия от употребата на некачествени моторни масла и лоша не навременна смяна води до пагобни последствия за двигателя с вътрешно горене.

Вижте какво се случва с двигателя, когато се пренебрегне редовната смяна на моторно масло или при употребата на евтини двигателни масла от някои известни марки. Съобразявайки се с фирмите предлагащи моторни масла със световно известни имена на българският пазар няма да бъдат споменавани по-долу за да не изглежда всичко като анти реклама.

Снимките няма да са приятна гледка за хора, които обичат автомобилът си и държат на правилната автомобилна поддръжка. Повечето крайни потребители не се интересуват от произхода и качество на евтиното моторно масло с известна марка купено от автомагазин, автосервиз, бензиностанция или друг търговски обект предлагащ моторни масла. Все пак не хуквайте панически към автомобилът за да отворите капачката за наливане на масло в двигателя, за да видите какво се случва вътре.

При показаните двигатели са използвани както полусинтетични масла, така и синтетични моторни масла, които не би трябвало да допринесат за тези последствия и причинят най-неочакваните вреди, ако са изработени с модерни, напреднали технологии и качествени смазочни продукти и материали. Не изпадайте в паника, Вие може да сте имали късмета и да сте си купували качествено автомобилно масло.

След всичко лошо, видяно малко по-горе е време да ви покажем и нещо, което наистина си заслужава честта.

Двигател на Toyota Corolla Runx, работещ с масло Xenum VX 5w30.

Първата смяна на маслото е над 11 000 км.

Следват две смени на маслото над 25 600 км (голямата част от пробега е бил навъртян по магистрала).

За снимките капака на двигателя е отстранен след третия интервал, пробег от над 15 000 км, когато атомобила е достигнал 113 800 км общ пробег.


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*