Смазване на двигателя – Защо това е важно?


Защо е важно смазването на частите в двигателя?

Вашият двигател е сърцето на автомобила. Поддържането на двигателя и доброто смазване на частите намалява триенето, топлина и износването. С помощта на нашите XENUM продукти, ще помогнете на двигателя да работи по-ефективно, по-икономично и за по дълго време.

Правилното смазване на двигателя е сложен процес. Моторното масло трябва да изпълнява много функции при много различни условия на работа. Основните функции на масло, са изброени по-долу:

  • Осигуряване на бариера между движещите се части, за да се намали триенето, загряването и износването.
  • Разпръсването на топлината предизвикана от триенето на движещите се части и горенето на гориво трябва да бъде лесно пренасяна.
  • Отстранява прах и други частици. Мръсотията и въглеродните частици се отстраняват от двигателя като биват отвеждани до масленият филтър, където те могат да бъдат хванати.
  • Неутрализира киселините, които могат да се натрупат и да унищожат полираните метални повърхности.
  • Защитава всички части на двигателя. Моторното масло трябва да е способно да създава защитно покритие върху всички части, когато двигателят е изключен за предотвратяване на ръжда и корозия.
  • Маслото в двигателя не трябва да създава утайки и гъсто покритие по частите. Двигателното масло трябва да издържа на висока температура без промяна във физическите качества, както и да не позволява разпадането на молекулите.
  • Моторното масло трябва да е достатъчно течно в студено време и все пак да остава достатъчно плътно, за да осигуря защита на двигателя в горещо време.

smazvane-na-dvigatelq-xenum-bulmotors-1Добавките за масло XENUM предоставят повечето от тези функции. Всички моторни масла на белгийската марка XENUM винаги са смесени в висококачествени добавки, за да помогнат за осигуряването на по-пълен пакет за защита на двигателя.

При повечето световно известни производители на моторни масла с течение на времето, добавките в двигателните масла може да се изчерпи, а нивото на защита на двигателя може да намалее. Маслата XENUM се отличават като запазват своите качества дори и при тежки условия на шофиране.

Правилната поддръжка на двигателя включва редовната смяна на двигателното масло и масленият филтър, както и почистване на горивни инжектори и проверка на други елементи, като връзки, маркучи и другите течности от които зависи правилната работа колата. Добавките XENUM, са формулирани с цел да осигурят най-доброто смазване при съвременните двигатели и ще помогнат за по-доброто ниво на защита на вашия двигател.


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*