С какво е по-добро микро-керамичното масло XENUM?


С какво микро-керамичните масла XENUM, превъзхождат другите конкурентни масла на пазара

microceramic-motor-oils-xenum-bulmotors.com

През двайсетте години на двадесети век, производителите на масла за първи път започват да произвеждат смазочни материали с добавки от твърди микро смазочни материали. Първото подобно приложение е било от графит и молибденов дисулфид или MoS2. Всеки от тези материали има свои собствени характеристики, и следователно предимства и недостатъци в сравнение с други смазочни композити. По-специално, молибденовият дисулфид значително намалява износването и подобрява антифрикционните свойства на маслото, надхвърлящи тези показатели на графита, но всъщност той е по-добър при разсейване на топлината, и не е склонен към окисляване при високи температури, за разлика от молибденовият дисулфид. Затова MoS2 се използва главно като добавка в смазочни греси и масла за зъбни предавки.

xenum-new-technology-motor-ceramic-oil-bulmotors_1С появата на новите керамични смазочни материали, като бор нитрид, науката направи голям скок напред. Този материал има якост почти сравнима с тази на диамант като отлично разсейва топлината с до 4,2 пъти повече от графита. Макар, че е твърда смазка, бор нитрид прави работните повърхности да стават супер гладки, което значително намалява триенето и съответно свежда до минимум износването частите на двигателя. Допълнителен ефект е, че микрокерамичните частици драстично подобряват и запазват чистота на двигателя и удължава живота на пакета добавки в моторното масло. С отличните си свойства за лесно отвеждане на топлина, тази нова технология преди всичко намери приложение в термичната защита на космическите совалки на НАСА.

Компанията XENUM, е специалист в областта на високо технологичните смазки и първите в света, които организират производството на синтетични моторни масла с добавена микро-керамика към тях. Но преди да се опишат предимствата на тези масла и пред тези на техните конкуренти, ще е необходимо ви изясним въпросът за прилагане на синтетични субстрати. Това също така играе ключова роля при маслото като лубрикант.

За производството на синтетични масла обикновено се използват три типа основи: 

1. Поли Алфа Олифин или PAO. Тук е важно да се знае, че свойства на вискозитета са изключително стабилни, както при ниски така и при високи температури. Превъзходно ниска волатилност, но няма най-доброто смазване и цената е висока.

2. Базата на хидрокрекинг HC, не изцяло синтетична, а по-скоро пречистена минерална основа. Има добри характеристики приближаващи тези на вискозитета на PAO. Има добра смазваща способност и сравнително ниска цена, но се характеризира с по-висока волатилност сравнение с PAO.

3. Естери. Естерите са от растителен произход. Най-добрият от всички известни днес смазочни материали. Естерите имат наистина уникални характеристики. Те са със силна адхезия към метала като се придържат безупречно към отделните части и предотвратяват сухото триене на метал върху метал. Освен това, те имат отлични смазочни способности и отлични характеристики на вискозитета. Естерните масла са с много ниска волатилност и масления филм е много устойчив при високи температури. Единственият недостатък е много високата цена.

Днес, повечето компании произвеждащи синтетични масла използват или само хидрокрекинг или смесена част, PAO с основа от хидрокрекинг. Част от производителите на масла добавят една малка част естери за подобряване на най-добрите им масла. Тук е момента да споделим, че синтетичните масла с микрокерамика на XENUM 5W30 и 7,5W40 имат в състава си до половина естерна база, което в съчетание с безпрецедентните свойства на микрокерамиката, което им позволява да надхвърлят всички приложими изисквания на производителите не само на традиционните коли, а и на тунинг и спортните версии автомобили.

ПЛЮСОВЕ НА МИКРОКЕРАМИЧНИТЕ ЕСТЕРНИ МАСЛА: 

  • Висок и стабилен индекс на вискозитета
  • Дългосрочна работа при високи температури без никакви проблеми за двигателя
  • Отлична защита при студен старт през зимата
  • Безупречни условия на смазване по време на задръстванията в града
  • Намалява се изгарянето на масло и осезаемо се намаля разхода на гориво

Това е само една малка част от плюсовете на микрокерамичните масла XENUM, от които може да се възползва вашият автомобил. В нашият онлайн магазин XENUM – BULMOTORS.COM, можете да купите и добавки за двигателно масло с микро керамични частици. Нашият екип силно ви препоръчва употребата на добавките за двигателно масло XENUM VX500 и XENUM VX300.


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*