Полимерни восъци срещу натурални восъци в автомобилната вакса: Моля, обяснете?


1z-einszett-glanz-wax-hartglanz-review-4Думата „полимер“ буквално означава голяма молекула, прикрепена към малка молекула. Най-просто казано, „полимер“ се отнася до всяко съединение, което е синтетично. Следователно, продукт, който съдържа полимери това означава, че е на синтетична основа. Един пример за това е Einszett Glanz Wax Hardglanz.

Природните восъци се отнасят до восъка карнауба, пчелен восък и парафин. Карнауба е най-траен природен восък на разположение. Той осигурява изключителен блясък и дълбочина, и е синоним на автомобилната вакса.

Дълготрайност

Основното предимство на синтетичният восък във ваксата е трайността. С всички фактори на околната среда, които днес автомобилите поемат върху себе си, синтетичните вакси са далеч по-добри от гледна точка на продължителността на живота в сравнение с ваксите съдържащи естествени восъци. Въпреки, че восък във ваксите е най-издръжлив, естествният восък не е достатъчно издръжлив, срещу агресивната на околната среда, като киселинен дъжд, UV лъчи, птичи тор, както и дървесни сокове, които постоянно имат досег до боята на колата. За да направят восъка карнауба по-траен, производителите добавят полимерен восък към формулировката. Предлаганите автомобилни вакси на пазара не съдържат 100% натурален восък. Също така знайте, че няма вакси за коли със 100% съдържание на карнауба.

Einszett формулира Glanz Wax със синтетични восъци повече от 50 години, поради което защитата на ваксата е многократно доказана. За да ви даде усещане за трайността на синтетичният восък срещу пчелният восък, синтетичният восък във ваксата Einszett Glanz Wax има точка на топене около 150°C. Това е около 60°C по-висока издръжливост от карнауба. Може да се запитате къде на Земята, има място което преживяваме 150°C. Помислете за това: представете си, че шофирате в горещ летен ден. Вашият двигател произвежда много топлина, която се поглъща от предния капак на колата (или багажника, ако сте късметлия, за да карате спортен автомобил, на който двигателя му е отзад!). Ако замерите температурата по тези части на автомобила, включително калниците, вратите и тавана ще останете адски изненадани колко висока може да бъде тя.

Затова смело използвайте полимерните восъци като Glanz Wax, за да дадете най-добрата доказана защита на боята на вашият автомобил.

einszett-hartglanz-wax-2-180x180

1Z Еinszett Glanz Wax (Hartglanz) – 250 ml.

einszett-hartglanz-wax-1-180x180

1Z Еinszett Glanz Wax (Hartglanz) – 500 ml.

1z_Hartglanz_einszett-180x180

1Z Еinszett Glanz Wax (Hartglanz) – 1000 ml.

Назад към Продуктови въприси


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*