Каква е разликата между полираща паста и вакса?


Ваксите са най-същественият продукт в цялостния облик и финалната обработка на боя. Има полиращи пасти формулирани за отстраняване на проблеми по лаковото покритие като окисления и помътняване на покритието, докато други полиращи пасти са формулирани, за да се отстранят по-сериозни проблеми, като леки и тежки драскотини, тежки окислявания и избледнявания на лака.

Леките продукти като полиращата паста Einszett Metallic PolishWax с двойно действие разчитат на химическото почистване на боята и премахване на най-фините драскотини, докато средно абразивниte полир пасти като 1Z Einszett Paint Polish или силно абразивните като 1Z Einszett Extra Lackreiniger разчита както на химични съединения така и на механични абразиви, за да поправят по-сериозните проблеми по автомобилният лак и боя.

Истинските вакси са предназначени да действат като втори слой боя. Ваксата предпазва боята на автомобила от директните действия на агресивната околната среда. Ваксата действа като невидим щит. Една истинска вакса не само ще почисти боята, а и ще прикрие всякакви малки драскотини или вихрови надрасквания причинени при миенето на автомобила. Във ваксите са налични естествена и синтетична карнауба, обикновено е комбинация от двете.

1Z Einszett Glanz Wax е синтетична вакса на базата на известен също като „polymer wax“ с малък размер на карнауба за допълнителна дълбочина и блясък. 1Z Einszett Glanz Wax е предимно синтетична вакса, тя има голяма дълготрайност, което е характерно за синтетичните вакси и следователно нейното прилагане е подходящо за ежедневните условия на шофиране.

Назад към Продуктови въприси


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*