Защо да използвам автошампоан, когато мога да използвам съдомиялен препарат?


car-wash-shampoo-bulmotorsМоже да ви изглежда, че разликите са несъществени и незначителни, но всъщност не е така. Има голяма разлика между автошампоаните с високо качество, като 1Z Einszett Aktiv HaftSchaum Plus и 1Z Einszett Raindance Wash+Wax с редовните съдомиялни препарати или автомобилни шампоани, намерени в големите вериги магазини.

Детергентите, използвани в продуктите с по-ниска цена обикновено имат по-високо ниво на рН, което води до не съвместимост с автомобилите вакси и гланцове. В случай на детергенти, обикновеният миещ препарат не намира разлика между маслата на хранителна основа и съставките на автмобилните вакси и гланцове. Евтините миещи препарати и автошампоани гледат на двете като едно и също нещо и затова при употребата им всяка вакса ще бъде отстранена, което води до загуба на защитата на автомобилната боя.

В случай на по-ниска цена на шампоан за автомобил, за да се запазят ниските разходи, те са формулирани с по-висока алкална основа (високо ниво на рН – над 7.0) и могат да отстранят чувствителните вакси от автомобилната боя.

Един от лесните начини да се разбере дали автошампоана е качествен и безопасен за автомобилната боя е пяната, която произвежда. Колкото по-високо ниво на алкалност има автошампоана, толкова повече пяна се произвежда и следователно шанса, препарата да бъде агресивен към гланцовите покрития е по-голям.

1z-einszett-raindance-wash-_-wax-500ml-180x180

1Z Einszett Raindance Wash+Wax е силно концентриран не пенлив автошампоан за лесно измиване, полиране и запечатване на автомобилното лаково покритие и боя.

1z-einszett-aktiv-haftschaum-plus-25l-180x180

1Z Einszett Aktiv HaftSchaum Plus – автошампоан-концентрат със силно почистващо действие – за боядисани/лакирани повърхности и за покривала.

Назад към Продуктови въприси


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*