Марки
 
Количка
0 продукта
 
ОФЕРТА

HAPPY HOURS XENUM

 

Спирачна течност

Спирачна течност

Спирачната течност е вид на хидравлична течност, използвана в хидравличната спирачна система и хидравличеният съединител приложени в автомобили, мотоциклети, лекотоварни автомобили, бусове, джипове, камиони, както и някои велосипеди. Спирачната течност се използва за прехвърляне на силата чрез налягане. Течностите за спирачки трябва да имат определени характеристики и да отговарят на определени стандарти за качество на спирачната система, за да работи правилно.

Спирачната течност е подложена на много високи температури, особено при челни цилиндри на барабанни спирачки и дискови спирачни апарати. Маслото за спирачки трябва да има висока точка на кипене, за да се избегне изпаряване в линиите по системата. За надеждна, последователна операция по спирачната система, спирачна течност трябва да поддържа постоянен вискозитет в широк диапазон от температури, включително при екстремни студове.

Това е особено важно за системите с антиблокираща спирачна система (ABS), тракшън контрол и контрол на стабилността (ESP). Спирачните течности не трябва да корозират металите части, използвани при вътрешните компоненти на апаратите, бутала и др.  Спирачните течности трябва да поддържат ниско ниво на свиваемост, което трабва да остава ниско, дори и при различни температури.

Повечето автомобилни специалисти са съгласни, че спирачните течности с DOT 3, DOT 4 и DOT 5.1 трябва да се подменят на всеки 1-2 години. Периодичната подмяна на течноста за спирачки е необходима, за да се гарантира надеждността и безопасността. В сайта bulmotors.com, можете да купите продукти от иновативната белгийска марка Xenum.

Купи висок клас спирачна течност от нашият онлайн магазин сега!

Подредба по: