Защо трябва да се използват добавки за бензин и дизел?


Защо трябва да се използват добавки за гориво?

xenum-additive-bulmotorsДобавките за гориво са смес от съединения, формулирани за повишаване качеството и ефективността на горивата, използвани при моторните превозни средства. В някои случаи, доставчикът на гориво включва добавка в самия бензин или дизел. В други случаи, добавките за гориво се продават като отделен продукт, който потребителите могат да използват за подобряване и поддържане работата на двигателя с вътрешно горене. Някои автомеханици поставят акцент върху това дали да се използват добавки за горива или да се закупува бензин и дизелово гориво, при които вече са добавени присадки и допълнителни защитни средства за гориво.

Много крайни потребители се съмняват в ефективността на добавъчните продукти, прибавени от търговеца на гориво и затова прибягват до закупуването на по-висок клас добавки за гориво. Има много ползи, свързани с използването на добавки за горива. Едно от основните предимства е свързано с работата на двигателя. Някои добавки за гориво, са създадени да повишат нивото на октановото и цетаново число в бензина и дизела, осигурявайки на двигателя по-голяма мощност при използване на същото количество гориво. Крайният резултат е възможността на двигателя да работи по гладко, позволявайки пестенето на гориво.

Поддръжката на двигателя е друга обща полза, цитирана от привържениците на добавки за горива. Използването на качествени добавки за бензин и дизел се фокусира върху предотвратяване натрупването на утайки и други отлагания в различните области на двигателя и горивната система на автомобила. При употребата на добавки за гориво движещите се части на двигателя са подложени на по-малък стрес, поставен върху двигателя по време на неговата работа, като по този начин ефективно се удължава живота на автомобила.

Заедно с предотвратяването на натрупване на нагари и отлагания в двигателя, добавките за горива, също така засилват правилното смазване на работните компоненти. Това означава, че допринасят за по-малко износване на движещите се части, което се изразява в свеждането до минимум на честите ремонти по време на експлоатацията на превозното средство. От тази гледна точка, закупуването на допълнителни добавки за гориво могат да ви спестят много пари, позволявайки на вашето превозно средство да ви служи дългосрочно и безаварийно в продължение на години.

Има добавки за горива, които са формулирани за работа с безоловен бензин, както и добавки за дизелови горива. Предлаганите добавки за дизелово гориво могат да бъдат от голяма полза.  Повечето добавки за дизел действат като антиоксидант, който помага да се сведе до минимум корозията в двигателя като по този начин се облекчава натоварването на буталата и клапаните в двигателя.

Използването на добавки за горива от реномирани и доказали се компании като XENUM, могат да бъдат само и единствено полезни за двигателя и горивната система на вашето превозно средство.


Коментирай

Blue Captcha Image
Refresh

*